Υπερδραστηριότητα του Θυρεοειδή

Όταν οι ορμόνες παράγονται σε υπερβολικές ποσότητες, ο οργανισμός καταναλώνει ενέργεια ποιο γρήγορα από το φυσιολογικό. Η όρεξη ανοίγει αλλά χάνουμε βάρος. Υπάρχει ανησυχία και ένταση. Στην κατάσταση αυτή τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Χρησιμοποιούμε νευροτονωτικά χαλαρωτικά που μειώνουν τη διεγερσιμότητα, με πικρά πεπτικά και τον Λυκόπους, ένα ειδικό βότανο για το πρόβλημα αυτό.
Πρέπει να ξέρουμε ότι η βοήθεια των βοτάνων θα δώσει αποτελέσματα μετά από χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα χρήσιμο μίγμα που μπορούμε να πάρουμε είναι το ακόλουθο: Λυκoπόδιο (2 μέρη), Τσουκνίδα (1 μέρος), Βαλεριάνα (1 μέρος), Αχιλλέα (1 μέρος).
Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε σε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα βοτάνων, ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Υποδραστηριότητα του Θυρεοειδή

Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο βασικός ρυθμός της ενεργητικότητας του οργανισμού μειώνεται, το άτομο παίρνει βάρος, εμφανίζει συμπτώματα λήθαργου και απάθειας και υπάρχει τάση προς την κατάθλιψη. Τα βότανα που χρησιμοποιούμε στην κατάσταση αυτή είναι τα πικρά, τα νευροτονωτικά και ως ειδικό βότανο για τον Θυρεοειδή χρησιμοποιούμε τον Φύκο. Ένα χρήσιμο μίγμα για την περίπτωση αυτή είναι το ακόλουθο: Νταμιάνα (1 μέρος), Τσουκνίδα (1 μέρος), Βρώμη (1 μέρος), Αψιθιά (1 μέρος). Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε σε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα βοτάνων, ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Image
Image
Image