Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p080005
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
2,80€
Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Το ρεβυθάλευρο είναι ένα παραδοσιακό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ευεργετικό για την υγεία του εντέρου. Περιέχει επίσης φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Διατροφικά, το ρεβιθάλευρο έχει τις ίδιες αρετές με το ρεβίθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι , σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλλικού οξέος (πρόκειται για μια πολύ σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος των βιταμινών Β ιδιαίτερα για τις γυναίκες σε περίοδο κύησης), αξιοπρεπείς ποσότητες καλίου, ασβεστίου  και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη, συν μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από εκφυλιστικές ασθένειες.

Η βασική διαφορά του ρεβιθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη –και είναι η γλουτένη που προκαλεί το φούσκωμα των ψωμιών και των γλυκών. Ακόμα, επειδή το ρεβιθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, απορροφάει περισσότερα υγρά και επομένως, πρέπει να βάλουμε πιο πολλά υγρά από ό,τι λέει μια συνταγή που χρησιμοποιεί αλεύρι.

Το ρεβυθάλευρο είναι κατάλληλο για αρτοσκευάσματα, ψωμί, εφτάζυμο ρεβυθοκεφτέδες και άλλες συνταγές.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1347kj/322kcal - Πρωτεΐνες: 21,70γρ. - Φυτ. Ίνες:17γρ.-Υδατάνθρακες: 44,50γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:10,70 g- Λίπη: 6γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,69 gr - Αλάτι: 0,058γρ.

Προέλευση Ελλάδα

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!