ΑΛΕΥΡΙ ΣΟΓΙΑΣ ΒΙΟ
Το αλεύρι σόγιας είναι μια λεπτή σκόνη που λαμβάνεται από το άλεσμα καβουρδισμένων σπόρων σόγιας.
Το αλεύρι σόγιας είναι το αγαπημένο αλεύρι των vegetarian. Παράγεται από το ελαφρύ ψήσιμο του φασολιών της σόγιας, και μπορεί να το βρει κανείς με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση και περιέχει όλα τα φυσικά έλαια του σπόρου.
Το αλεύρι σόγιας εκτός από πρωτεΐνες, περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο & σίδηρο.
Επίσης περιέχει σε ικανοποιητικά ποσοστά λινολεϊκό οξύ, το ακόρεστο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό.
Όταν προστίθεται στα αρτοσκευάσματα, το αλεύρι σόγιας μπορεί να βελτιώσει τη θρεπτική τους αξία, αυξάνοντας κυρίως την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και ενισχύοντας την υφή τους.
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1701kj/405kcal - Λίπη: 19,40g εκ των οποίων κορεσμένα:2,80g - Υδατάνθρακες: 9,70g εκ των οποίων σάκχαρα:9,70g - Φ. Ίνες: 20,60g - Πρωτεΐνες: 37,60g - Αλάτι: 0,06g
Μπορεί να περιέχει ίχνη από αραχίδες ή καρπούς με κέλυφος, σόγια, σησάμι και γλουτένη.
Να Φυλάσσεται σε θερμοκρασία έως τους 18°C για την καλύτερη διατηρησιμότητα του προϊόντος.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Ψωμί με αλέυρι σόγιας καλαμπόκι και ρύζι
Υλικά:
1 1/2 φλ. αλεύρι σόγιας ΟΛΑ ΒΙΟ
1 1/2 φλ. ριζάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
1 1/2 φλ καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
8γρ ξερή μαγιά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1κσ ρίγανη
300ml νερό
λίγο αλάτι Μεσολλογιού
1 χούφτα σπόροι (πχ ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος,παπαρουνόσπορος)
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα αλεύρια, την ρίγανη, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την μαγιά και την ανακατεύω με το νερό (χλιαρό) και προσθέτω το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Έπειτα σε λαδωμένη φόρμα ή πάνω σε λαδόκολλα βάζω το ζυμαράκι μου αφού του έχω δώσει την μορφή που θέλω (εγώ ρίχνω πάνω στο καρβελάκι μου λίγο ριζάλευρο).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε γιατί βγαίνει λίγο τριφτό.