Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p040010
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
1,70€
Product block

Διαθέσιμες Επιλογές

Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Το μαύρο τσάι φτιάχνεται από τα φύλλα ενός θάμνου που ονομάζεται Camellia sinensis. Μια διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση, μετατρέπει τα φύλλα από πράσινο σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Οξείδωση σημαίνει ότι τα φύλλα εκτίθενται σε υγρό και πλούσιο σε οξυγόνο αέρα.

Το Πράσινο Τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό, αλλά δεν είναι οξειδωμένο.

Το Μαύρο τσάι χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς ανθρώπους σας υποκατάστατο του καφέ. Έχει περισσότερη καφεΐνη από το Πράσινο Τσάι πολλοί το πίνουν για ένα ξύπνημα γεμάτο ενέργεια. Περιέχει επίσης μια διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοφυλλίνη.

Ιδιότητες Μαύρου Τσαγιού

Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις) και κατεχίνες.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης. Μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη, δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

Αφήστε το τσάι σε καυτό νερό για τρία έως πέντε λεπτά για να αναδείξει τις κατεχίνες του. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τις κατεχίνες και τα άλλα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είναι να το πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του. Το επεξεργασμένο τσάι (το ντεκαφεϊνέ, το έτοιμο ή το στιγμιαίο τσάι) έχουν λιγότερο από αυτές τις ενώσεις. Το τσάι μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου από τα φρούτα και τα λαχανικά για αυτό πρέπει να το πίνεται ανάμεσα στα γεύματα ή να προσθέτετε λίγο λεμόνι.

Το τσάι περιέχει καφεΐνη (τεϊνη) για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τις βραδινές ώρες. 


Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!