Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p010169
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
1,50€
Product block

Διαθέσιμες Επιλογές

Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Η Στέβια (Stevia rebaudiana) είναι θάμνος  της οικογενείας των Αστεροειδών που φύεται παραδοσιακά σε περιοχές της Λατινικής Αμερικής ενώ η καλλιέργειά της έχει σταδιακά επεκταθεί στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Το φυτό έχει γίνει γνωστό για τις γλυκαντικές του ιδιότητες που προέρχονται από τα φύλλα του. Η ανακάλυψη αυτών των ουσιών έγινε από τον βοτανολόγο Dr. Moisés S. Bertoni το 1901. Η χρήση όμως του φυτού ως γλυκαντικό σε φάρμακα και τροφές, πιστεύεται ότι ήταν γνωστή στους ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής πριν τον 16ο αιώνα, όπου έφτασαν εκεί οι Ισπανοί.

Η στέβια χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία ως γλυκαντικό εδώ και μερικές δεκαετίες, ενώ δεν έτυχε της ίδιας αποδοχής και από την Αμερική όπου το φυτό ήταν απαγορευμένο μέχρι πρόσφατα.

Στις μέρες μας, η στέβια έχει γίνει πολύ δημοφιλής και στην χώρα μας ιδίως μετά από έρευνες που έχουν γίνει και λέγεται ότι το εκχύλισμα του φυτού είναι κατάλληλο και για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Προσπάθειες γίνονται δε για την καλλιέργειά της και στην Ελλάδα.

Η γλυκύτητα του φυτού οφείλεται σε γλυκοσίδια που βρίσκονται στα φύλλα του και που απελευθερώνονται με την εμβάπτυνσή τους σε νερό. Το αποτέλεσμα είναι μία γλυκαντική ουσία πολύ πιο έντονη από την γνωστή μας ζάχαρη που όπως υποστηρίζεται δεν ανεβάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό σε φάρμακα, αναψυκτικά αλλά και στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!