Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p020092
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
1,50€
Product block

Διαθέσιμες Επιλογές

Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Βάλσαμο (hypericum perforatum ) (Σπαθόχορτο, υπερικό) Σε αυτό το βότανο αποδίδονταν ισχυρές μαγικές και αποτρεπτικές ιδιότητες.
Το Αγγλοσαξωνικό του όνομα, St John’s wort, βότανο του Αγίου Ιωάννη, του δόθηκε εξαιτίας μιας κόκκινης χρωστικής, που λέγεται ότι απεικονίζει το αίμα του αγίου και βγαίνει όταν κόβονται τα άνθη του.
Είναι πολυετές φυτό, που φθάνει τα 60 εκ. ύψος, με όρθιους βλαστούς, ξυλώδεις  στην βάση τους και μικρά ωοειδή φύλλα. Τα άνθη του είναι κίτρινα, με πέντε πέταλα και αδένες στην περιφέρειά τους.
Το βάλσαμο λέγεται ότι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Εγχύματά του πίνονται για την αντιμετώπιση του  άγχους και της νευρικής υπερέντασης. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδεις.
Κρέμες και εγχύματά του σε έλαια εφαρμόζονται σε εγκαύματα, μυϊκούς πόνους, νευραλγίες και ισχιαλγίες. Η λοσιόν του επιταχύνει την θεραπεία πληγών και μωλώπων, ενώ συνιστάται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!