Κατασκευαστής: Αγρόκτημα Αντωνόπουλου
Κωδικός: p000105
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
3,00€
Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

 Σέλινο, ζυμαρικό από τον γνήσιο αρχαιοελληνικό σπόρο ζέας. Πλούσιο σε μαγνήσιο , φυτικές ίνες και βιταμίνες Α , Β, C & Ε , με λιγότερη γλουτένη από το σιτάρι , εύπεπτο θρεπτικό και πολύ γευστικό. Ο  μοναδικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών της ζέας ,  προωθεί την ευεξία και την καλή υγεία.   Το Δίκοκκο Σιτάρι (ζειά ή ζέα ) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο .

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περιζήτητο λόγω των πολύτιμων χαρακτηριστικών του:

- Τα προϊόντα από Δίκοκκο Σιτάρι περιέχουν 40% περισσότερο μαγνήσιο και τα ζυμαρικά του είναι πολύ πιο ελαφριά από τα κοινά ζυμαρικά.

- Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.

- Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος Λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από αυτό ιδιαίτερα εύπεπτα.

- Η Λυσίνη, ακόμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

-  Το αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι δεν φράσσει τις αρτηρίες, όπως το αλεύρι από το απλό μονόκκοκο σιτάρι που τρώμε (μαλακό ή σκληρό), το οποίο περιέχει γλουτένη.

- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Ρυθμίζει καλύτερα την γλυκόζη στο αίμα, γι΄ αυτό είναι ιδανική για διαβητικούς. Ο αυθεντικός ελληνικός σπόρος ζέας καλλιεργείται  μόνο στα κτήματα Αντωνόπουλου αφού αυτοί είναι που τον διατήρησαν και τον αναβίωσαν.

 Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους .Η βιοποικιλότητα και η βιοισορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του , αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων. 

Origin : Greek

Sugar Free :Ναι

Salt Free : Ναι

Vegan : Ναι

Bio : Ναι

Lactose Free : Ναι

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!