Κατασκευαστής: Αγρόκτημα Αντωνόπουλου
Κωδικός: p000118
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
3,90€
Επικοινωνία
 • Email

  info@ipiperoriza.gr

 • Phone

  210 5691701

Φορμα
Product block

Μακαρόνι ψιλό από 100% αλεύρι ζέας βιολογικό, του προϊστορικού ελληνικού δημητριακού triticum dicoccum, με μικρή περιεκτικότητα σε γλουτένη και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Εξαιρετικά εύπεπτο, με πλούσια γεύση. Συνιστάται για διαβητικούς.  Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ.

Οι αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί από σιτάρι. Το σιτάρι το είχαν ως τροφή των ζώων και το (ονόμαζαν πυρρό). Στην μυκηναϊκή εποχή, κάθε σπίτι έφτιαχνε μόνο του το ψωμί που κατανάλωνε και για το λόγο αυτό είχε το χειροκίνητο μύλο του, που μετέτρεπε την ζέα σε αλεύρι. Η μαρίνα Ζέας του Πειραιά οφείλει το όνομά της στις συναλλαγές ζειάς-ζέας που γίνονταν στην περιοχή την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι θεωρούσαν πολύ σημαντική και θρεπτική την ζειά για αυτό και ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με ζειά. Υπάρχουν αναφορές της στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς.

Το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου βρίσκεται στο Δίλοφο Λάρισας κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Αποτελείται από έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων σε λοφώδη περιοχή, με υψόμετρο που ποικίλει από περίπου 380 έως 630 μέτρα. Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου καλλιεργούνται σιτηρά, όσπρια, αμπέλια, ντομάτες κ.α. Διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών. Από το 1985, καλλιεργούνται συστηματικά μόνο γηγενείς, παραδοσιακές και αρχαίες ποικιλίες, οι οποίες διατηρούνται επίμονα από γενιά σε γενιά. Με τις μεθόδους / τεχνικές βιοκαλλιέργειας που έχει αναπτύξει / εξελίξει παράγει προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας, ενώ με διαδικασίες παραγωγής που εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα, το Αγρόκτημα έχει επαναφέρει στην αγορά/κατανάλωση παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), καθώς και τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό. 

 Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.

 • Ενέργεια: 1434kJ/342kcal
 • Λιπαρά: 1,6g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,2g
 • Υδατάνθρακες: 69g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,2g
 • Εδώδιμες ίνες: 5,8g
 • Πρωτεΐνες: 12,8g
 • Αλάτι: 0gΑξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!