Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p022200
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
2,90€
Product block

Διαθέσιμες Επιλογές

Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Διατροφική αξία του κόκκινου μύρτιλου


Το μούρο που νικά το λίπος στην κοιλιά κι όχι μόνο

Εκτός και αν γεννήθηκες στη Σκανδιναβία, είναι απίθανο να γνωρίζεις τα“lingonberries”, γλυκόξινα μούρα παρόμοια με τα σμέουρα(γνωστά και ως φραμπουάζ), που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη βόρεια Ευρώπη.
Αλλά ίσως αρχίσεις να ακούς περισσότερα γι’ αυτά σύντομα, καθώς τα lingonberries θεωρούνται, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, καλύτερα από άλλα μούρα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και στην αποφυγή αύξησης του βάρους.
Οι ερευνητές, έβαλαν κάποια ποντίκια να ακολουθήσουν μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και κάποια άλλα μία διατροφή με λίγα λιπαρά. Μετά τάισαν κάποια από αυτά με διαφορετικά είδη μούρων( τα μούρα καταλάμβαναν περίπου το 20% της διατροφής τους).
Μετά από τρεις μήνες, τα ποντίκια της πρώτης ομάδας (με τη διατροφή με τα πολλά λιπαρά) είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς δεν είχαν αποκτήσει περισσότερο βάρος αυτό που είχαν τα ποντίκια που ακολουθούσαν τη διατροφή με τα λίγα λιπαρά. Ακόμα, τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα τους ήταν χαμηλά.
Γιατί όμως τα lingonberries είναι καλύτερα από τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα acai berries αλλά και άλλα τρόφιμα ικανά να καίνε το πάχος;
Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι αυτό οφείλεται στις πολυφαινόλες, ένα τύπο αντιοξειδωτικού που έχουν σε μεγάλες ποσότητες τα φρούτα αυτά. Ακόμα και αν κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι επειδή κάτι τέτοιο ισχύει για τα ποντίκια, δε σημαίνει ότι θα ισχύει το ίδιο και για τους ανθρώπους, οι συγγραφείς της έρευνας τονίζουν ότι τα lingonberries αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στη μάχη ενάντια στον διαβήτη και στην παχυσαρκία.

 

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!