Κατασκευαστής: Αγρόκτημα Αντωνόπουλου
Κωδικός: p000106
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
2,90€
Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Κριθαράκι από τον γνήσιο αρχαιοελληνικό σπόρο ζέας . Πλούσιο σε μαγνήσιο , και βιταμίνες , με λιγότερη γλουτένη από το σιτάρι , εύπεπτο θρεπτικό και πολύ γευστικό .  Το Δίκοκκο Σιτάρι (ζειά ή ζέα ) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο .

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περιζήτητο λόγω των πολύτιμων χαρακτηριστικών:

- Τα προϊόντα από Δίκοκκο Σιτάρι περιέχουν 40% περισσότερο μαγνήσιο και τα ζυμαρικά του είναι πολύ πιο ελαφριά από τα κοινά ζυμαρικά.

- Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.

- Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος Λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από αυτό ιδιαίτερα εύπεπτα.

- Η Λυσίνη, ακόμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

-  Το αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι δεν φράσσει τις αρτηρίες, όπως το αλεύρι από το απλό μονόκκοκο σιτάρι που τρώμε (μαλακό ή σκληρό), το οποίο περιέχει γλουτένη.

- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Ρυθμίζει καλύτερα την γλυκόζη στο αίμα, γι΄ αυτό είναι ιδανική για διαβητικούς. Ο αυθεντικός ελληνικός σπόρος ζέας καλλιεργείται  μόνο στα κτήματα Αντωνόπουλου αφού αυτοί είναι που τον διατήρησαν και τον αναβίωσαν.  

Στο αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται  από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους. Η βιοποικιλότητα και η βιοισορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του , αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Gluten Free : Όχι

Sugar Free : Ναι

Origin : Greek

Salt Free  : Ναι

Demeter : Όχι

Vegan : Ναι

Bio : Ναι

Lactose Free : Ναι

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!