Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p080507
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
3,90€
Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Κλασική

Με πλούσια γεύση, κρεμώδης υφή και βασισμένη στην επιτυχημένη συνταγή του Βαλσαμικού Ξιδιού Καλαμάτας, προσδίδει απίθανη νοστιμιά όπου και αν προστεθεί.

Διατροφικά Στοιχεία

  • 13 θερμίδες/κουταλιά
  • 0% Λιπαρά
  • Χωρίς γλουτένη

Tips: Δοκιμάστε την σε σαλάτες, στο φαγητό, στα γλυκά ή απλά διακοσμήστε νόστιμα κάθε πιάτο σας. Εκπλαγείτε ευχάριστα προσθέτοντάς την σε ρόκα, μαρούλι, ψητό κρέας, πουλερικά, φακές, κίτρινα τυριά, φρουτοσαλάτες ή ακόμα και σε παγωτό.


Σικάτο ψαρονέφρι με αρακά και μυρωδικά

Συνταγή: Απο τον Chef Βασίλη Καλλίδη
Προϊόν:   Κρέμα Βαλσαμικού Κλασική

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατεψυγμένος Αρακάς
3 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
2 τεμάχια ψαρονέφρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι λευκό
8 ντοματίνια
1 πορτοκάλι
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι άνηθος
Θυμάρι ξερό
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό

Για τη σάλτσα μουστάρδας

2 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός από 1,5 πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε 2 τεμάχια ψαρονέφρι και τρίβουμε από πάνω μπόλικο μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο και θυμάρι ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τα ψαρονέφρια σε καυτό ελαιόλαδο σε τηγάνι για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Περιχύνουμε με κρέμα βαλσαμικού και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο ή τα μεταφέρουμε σε ζεστό ταψάκι για να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για ακόμα 20-25 λεπτά.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 700 γρ. αρακά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Τελευταία στιγμή και αφού πιεί τα πολλά νερά, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα και μαϊντανό με άνηθο ψιλοκομμένα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και μοιράζουμε τον αρακά μας σε 4 φαρδιά πιάτα.

Τοποθετούμε από πάνω το ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια, πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!