Κατασκευαστής: Ola Bio
Κωδικός: p000116
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
8,75€
Product block

Διαθέσιμες Επιλογές

Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Πόσο νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνάκ! Τα φιστίκια Βραζιλίας είναι πια γνωστό ότι αποτελούν εξαιρετική πηγή σεληνίου, ενός τόσο σημαντικού αντιοξειδωτικού που προστατεύει και από την εμφάνιση καρκίνου. Εκτός αυτού όμως μας παρέχουν ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Β1, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. 

Ντόναλντ Τζ. Λισκ - Διακεκριμένη αυθεντία στο σελήνιο και καθηγητής τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κορνελ των ΗΠΑ. Ο Δρ. Λισκ παίρνει ένα συμπλήρωμα των 100 mg Σεληνίου και τρώει 4 έως 8 οργανικά φιστίκια Βραζιλίας που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση σεληνίου ημερησίως.

Το φιστίκι Βραζιλίας: Ενας ξηρός καρπός με αντιγηραντικές ιδιότητας. Ένα φιστίκι Βραζιλίας ισοδυναμεί με ένα δισκίο σεληνίου, μόνο αν είναι οργανικά καλιεργημένο και χωρίς φυτοφάρμακα. Συμφώνα με την ανάλυση του Πανεπιστημίου Κορνελ, αυτό ισχύει για τα φιστίκια Βραζιλίας που βρίσκονται ακόμα μέσα στο κέλυφος τους. Ένα φιστίκι Βραζιλίας μέσα στο κέλυφος του περιέχει κατά μέσο όρο 100mg Σεληνίου, ενώ μια τυπική ταμπλέτα συμπληρώματος σεληνίου περιέχει 50 η 100mg

Το φυστίκι Βραζιλίας αποτελεί πλούσια πηγή σεληνίου και πρωτεϊνών. Το Σελήνιο δεν είναι μόνο ένα αυτοδύναμο αντιοξειδωτικό, αλλά επιπλέον συμμετέχει ενεργά, ως δομικό στοιχείο, στο σχηματισμό της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης, ενός από τα σημαντικότερα ένζυμα του σώματος μας, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ιδιαίτερα αυτές που επιτίθενται στα λιπαρά μόρια και τα οξειδώνουν. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι ένα μεγάλο μέρος της αντιγηραντικής δύναμης του σεληνίου οφείλεται στην ικανότητα του να αυξάνει την παραγωγή αυτού του ενζύμου, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης.

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!