Κατασκευαστής: Πιπερόριζα
Κωδικός: p051381
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
3,20€
Επικοινωνία
  • Email

    info@ipiperoriza.gr

  • Phone

    210 5691701

Φορμα
Product block

Το Φαγόπυρο ονομάζεται αλλιώς και «μαύρο στάρι» και καταναλώνεται ιδιαίτερα σε χώρες όπως Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, καθώς και σε άλλες ασιατικές χώρες. Μάλιστα στις χώρες αυτές οι κάτοικοι συνηθίζουν να καταναλώνουν ζυμαρικά ‘noodles’ όπως τα ονομάζουν φτιαγμένα από αλεύρι φαγόπυρου.

Το Φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum) περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, αμύλου, και βιταμίνες. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο φαγόπυρο αποτελούνται από καλά ισορροπημένα αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας οπότε και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σιτηρών. Επιπλέον, περιέχει περισσότερη ποσότητα ρουτίνης από τα περισσότερα άλλα φυτά, η οποία παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση και δίνει περαιτέρω προστασία στα αιμοφόρα αγγεία.

 

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ενεργειακή αξία 335kcal / 1403kj Πρωτεΐνες 13gr
Υδατάνθρακες 71gr Λιπαρές ύλες 3gr
 

 

 

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ 

Ένα ψωμί απλό και πολύ φυσικό, χωρίς πρόσθετα, γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη.
Δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκες συνταγές και συστατικά για να κάνει κανεις ενα ψωμί απλό, χωρίς γλουτένη. Αν αγαπάτε την φυσική απλότητα και τη γεύση του φαγόπυρου, αυτό είναι ένα ψωμί για σας.

 

Συστατικά:
400γρ αλεύρι φαγόπυρου
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά αρτοποιίας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400γρ νερό

 

Προετοιμασία:
- Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
- Ρίξτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί
- Σκεπάζετε το ταψι και το τοποθετείτε σε ζεστό δωμάτιο ή σε ζεστο φούρνο. Η ζύμη αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, από μία έως δύο ώρες.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τοποθετήστε το ταψί στο προθερμασμένο φουρνο. Ψήστε για 50 λεπτά έως μία ώρα.

Αξιολόγηστε

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!